Bebeğin banyo bakımı, oldukça hassas ve aynı zamanda bir o kadar özen isteyen bir konudur. Yetişkin bireylerin kendileri için uyguladıkları bakımdan farklı olarak aynı zamanda kullanılacak olan ürünler de farklılık taşımaktadır. Anne ve babaların oldukça itinalı davranmaları gereken bu konuda dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledim.
Öncelikli olarak bebeğinize banyo yaptırmak için göbeğinin düşmesini beklemelisiniz. Bebeğinizin göbeği düştükten 1 gün sonrası itibari ile ona banyo yaptırmaya başlayabilirsiniz. Göbek düşene kadar ki süreçte ise bebeğinizin cildini ılık suya batırılmış sabunlu ve tercihen pamuklu bir bezle silmeniz en doğrusu olacaktır. Özellikle göbek çevresi hassasiyet taşıdığından bu kısımda oldukça yumuşak hareketlerde bulunmanız doğru olacaktır.
Bebeğiniz için gün aşırı banyo yeterli olacaktır. Fakat bebeğinizin sağlığı için, özellikle pamukçuk oluşumunu ve pişiği önlemek açısından ağız kenarlarını, koltuk altlarını ve genital bölgesini gün içerisinde aralıklı olarak ferahlatmanızda fayda var. Bunun için de yine ılık suya batırılmış sabunlu ve mümkünse pamuklu bir bez kullanmanız yeterli olacaktır.
Bebek banyosunda içme suyu kullanmanız gerekmez. Kendi temizliğinizde kullandığınız suyu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bebeğinizin cildi de zamanla buna alışacaktır. Suyun ısısını kolunuzun iç kısmı ile veya dirseğinizle kontrol etmelisiniz. Bebeğiniz için içerisinde mümkün olduğunca az kimyasal barındıran ve gözleri yakmayan özel bebek bakım ürünleri kullanmalısınız. Ancak bu ürünlerin kullanımından sonra bebeğinizin cildini ve saçını bol su ile durulamayı ihmal etmeyiniz.
Banyo sonrasında bebeğiniz için onun cildini yumuşatacak kremler ve yağlar kullanmalısınız. Bu ürünleri bebeğinizin hassas cildine yumuşak hareketlerle masaj yaparak uygulayınız. Çok kuru cilde sahip olan bebekler için banyo suyuna birkaç damla bebek yağı damlatmanızı tavsiye ederim.
Fotoğraflar - Pinterest
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Cep telefonlarından yorum yazmak isterseniz↑üstteki↑YORUM GÖNDER i tıklayın.
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.