Yüksek topuklu ayakkabı her kadının dolabında mutlaka bulunan ve bazı kadınlar için tutku haline gelen vazgeçilmez parçalardan biridir. Özellikle sivri burunlu ve topluklu ayakkabı giymek, kadını kendine daha feminen ve daha seksi hissettirir. Ancak her sefanın bir cefası olduğu gibi topuklu ayakkabı tercih etmenin de maalesef sağlık için bazı olumsuz yanları bulunmaktadır.
Topuklu ayakkabılar özellikle de çivi topuklu ayakkabılar, vücuttaki ağırlığın ayaklara eşit şekilde dağılmasını engeller. Bunun neticesinde de maalesef zaman içerisinde denge kuramama veya çeşitli ortopedi sorunları meydana gelir. Oysaki ayak sağlığı bizim için oldukça önemlidir.
Ayaklar vücuttaki tüm ağırlığı kaldıran ve vücudu yürüten uzuvlardır. Dolayısıyla gün boyu gerek evde gerek işte gerek ise yolda; her daim rahat olması oldukça önemlidir. Aksi halde ayaklarda şekil bozuklukları, çıban, nasır ve topuk çatlakları gibi oldukça acı veren dertlerle burun buruna gelmek zorunda kalabilirsiniz.
Bu dertlerle haşır neşir olmak durumunda kalmak yerine; gün boyu nerede olursanız olun ayağınızı rahat ettirecek sağlıklı ayakkabılar tercih etmelisiniz. Özellikle yaz döneminde son derece popüler olan babet ve sandaletleri gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Üstelik bu ayakkabı çeşitlerinde son derece şık modeller de mevcut olup size hitap eden pek çok seçenek bulabilirsiniz.
Aynı zamanda topukludan vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorsanız, ağırlığın eşit dağılmasına yardımcı ve kolay yürünebilir olan dolgu topuklu modelleri tercih edebilirsiniz. Özellikle bantlı veya floral desenli dolgu topuk modelleri bu dönemin yaz modasında oldukça popüler ayakkabı çeşitlerinin başında geliyor.
Bununla beraber son olarak en önemli ayrıntıyı söylemem gerekirse giyeceğiniz ayakkabı modeli her ne olursa olsun, öncelikli olarak ayak tabanının değeceği bölümün 5 noktalı ve ortopedik olmasına dikkat etmenizi önemle tavsiye ederim.
Fotoğraflar - Pinterest, Instagram, Lookbook
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Cep telefonlarından yorum yazmak isterseniz↑üstteki↑YORUM GÖNDER i tıklayın.
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.