Diyet yapanların ve düzensiz beslenenlerin en sık yaptığı hatalardan birisi ara öğünleri atlamaktır. İhmal edilen ara öğünler sonucunda ansızın ortaya çıkan yeme-içme krizleri baş göstermektedir. Özellikle kilo alımının engellenmesinde yeme-içme krizlerinin kontrolü çok önemlidir. Bu nedenle ara öğünlerin ihmal edilmemesi ve öğünlere dikkat edilmesi gerekmektedir.
Düzenli olarak ara öğünlerin tüketimine dikkat eden kişilerde metabolizma hızının arttığı gözlemlenmektedir. Ayrıca yapılan bazı araştırmalar ara öğünler sayesinde göbek bölgesinde oluşan yağlanmalar engellenmektedir. Ara öğünlerde dikkat edilmesi gereken bir nokta ise abur cubur tüketiminden uzak durarak sağlıklı besinlerin tüketilmesine özen gösterilmesidir.
Ara öğün seçeneklerinizde light bisküviler, yağsız peynir, süt, yoğurt, ayran, taze ya da kuru meyveler, fındık, ceviz ve badem gibi çerezleri tüketebilirsiniz. Ara öğünlerde haşlanmış ve közlenmiş sebzelerde oldukça sağlıklı olmaktadır. Ara öğünlerde yanlış seçenekler ise cips, yağlı yiyecekler, asitli içecekler, şekerli gıdalar ve özellikle patates kızartmalarıdır. Ara öğünlerde bol protein, karbonhidrat ve lifli gıdaların tüketimine özen göstermelisiniz. Sizlere bir önerim de ara öğünleri mümkün olduğunca hafif gıdalarla geçiştirmenizdir. Kilo kontrolü ve sağlıklı yaşam için ara öğünleri ihmal etmemelisiniz.
Fotoğraflar - Pinterest, Instagram, Lookbook
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Cep telefonlarından yorum yazmak isterseniz↑üstteki↑YORUM GÖNDER i tıklayın.
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.