Çoğu kadın alışveriş yaparken kendini kaybeder, o an hoşuna giden ve gerçekten kendi tarzına uymayan kıyafetler alır. Bunun sonucu olarak da dolaplarda hiçbir zaman giyilmeyen kıyafetler birikir, elbette bir gün dolap temizliği yapılır ve o hiç giyilmeyen kıyafetler bir başkasına verilir. Peki alışverişe çıktığınızda bu sık yapılan hataları önlemenin yolları neler? Aslında biraz düşünüp kendi giyim tarzınızı tanıyarak ve kararlılığı elden bırakmadan alışverişten istediğinizi almış olarak dönebilirsiniz.
Bunu başarmanın ilk adımı da gardrobunuzu tanımaktan geçiyor. Eğer gardrobunuzda tam olarak neler olduğunu bilmiyor ve buna rağmen alışverişe çıkıyorsanız, o zaman aç karnına markete gidiyorsunuz demektir. İhtiyacınız olmayan şeylere avuç dolusu para harcayarak mağazadan ayrılmanız olası. Öncelikle gardırobunuzda neler var, neler yok listesini çıkartın. Neler almalısınız, eksikleriniz ne bunları da listeleyin. Giymediğiniz kıyafetlerinizi nelerle kombinleyebileceğinize dikkat edin, bu kıyafetler üstünüzdeyken nasıl hissediyorsunuz? Yeni kombinasyonlara açık olun, yıllar önce almış olduğunuz bir elbise, belki şimdi tekrar giyebileceğiniz bir parçaya da dönmüş olabilir.
Hem bütçenize hem de dolap temizliği sırasında size yardımcı olacak bir diğer yöntem de az kıyafet satın almak. Unutmayın, her alışverişte sadece bu sezon moda diye bir şey almayın, önceliğiniz her zaman uzun süre giyeceğiniz kıyafetler satın almaktan yana olmalı. Kısa sürede yıpranacak kıyafetler yerine az sayıda ama kaliteli, haliyle de pahalı giysiler aldığınız da hem uzun vadede tasarruf da yapmış olursunuz.
İndirimli kıyafet alırken aslında ihtiyacımız olmayan kıyafetleri almaya meyilli oluruz. Kıyafeti satın almadan önce mutlaka kendinize şu soruyu sorun; ''Daha pahalı olsaydı, bu kıyafeti almak ister miydim?'' Eğer yanıtınız hayırsa, o kıyafeti almamanız gerektiğini biliyorsunuz.
Fotoğraflar - Pinterest, Instagram, Lookbook
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Cep telefonlarından yorum yazmak isterseniz↑üstteki↑YORUM GÖNDER i tıklayın.
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.