Moda Rota I Kadına Dair Herşey

Bayanların Güncel Moda ve Trend Rotası

SON YAZILAR

Post Top Ad

11 Aralık 2019 Çarşamba

Adet Döneminde Göğüs Ağrısı Normal mi? Nasıl Geçer?

Regl Döneminde Memede Ağrı Neden Olur?

Adet döneminde göğüs ağrısı yaşıyor, göğüslerinizde aşırı hassasiyet ve şişkinlik hissi yaşıyorsanız endişelenmeyin; çünkü bunu tek yaşayan siz değilsiniz. Çaresi var merak etmeyin....



Aslında 25-45 yaş aralığında ki kadınların %68'i bu ağrıyı yaşıyor. Oldukça yaygın olarak görülen adet öncesi göğüs ağrısı, göğsün birtakım bölümlerinde çekilme ve genişlemeye sebep olan bazı fizyolojik değişimlerin bir sonucudur. Adet süresince, öncesinde ve sonrasında farklı olmak üzere hormon seviyelerinde görülen ani oynamalar neticesinde göğüslerin içinde yer alan dokular, boyut ve kalınlıkları itibariyle şekil değiştirir ve bu da göğüslerde hassasiyet ve ağrıya neden olur. Kadınlarda sık görülen bu değişimlerin yol açtığı ağrı ve hassasiyet durumu oldukça ürkütücüdür ancak endişelenecek bir şey yok. Çünkü bütün bunların temel nedeni hormonal değişimlerdir.

Adet Döneminde Göğüs Ağrısı Nasıl Geçer


Regl Döneminde Memede Ağrı Neden Olur?

Öncelikle göğüslerinizi iyi destekleyen sütyenlerin kullanılması gereklidir. Tüm kadınlar bilir ki; daha iyi, daha kaliteli sütyen= daha mutlu göğüsler. Öyleyse şimdi göğüslerinize tam oturan, iyi destekleyen bir sütyen satın almanın tam zamanı, hatta spor sütyenleri bu konuda daha da iyi iş görecektir. İyi desteklenmeyen büyük göğüsler, adet döneminde çektiğiniz göğüs ağrısının artmasına neden olacaktır.

Sıcak Soğuk Kompres

Regl Döneminde Memede Ağrı Neden Olur?

Sıcak ya da soğuk kompres uygulamak göğüs ağrısının azalmasına yardımcı olacaktır. Bazı kadınların sıcak, bazı kadınların ise soğuk uygulamayla bu ağrılardan kurtulduğu bilinmektedir. Yani kişiye göre değişir, her ikisini de deneyin.

Yediğinize İçtiğinize Dikkat Edin

Regl Döneminde Memede Ağrı Neden Olur?

Bu konuda yapılan çalışmalar birbirinden çelişkili sonuçlar sunsa da, ortak kanaat şu ki; kafein alımını azaltmak ve az yağlı yiyecekler tüketmek özellikle E vitamini almaya dikkat etmek göğüs şişkinliğini azalttığı gözlenmiştir. Çok önceleri yapılmış birtakım araştırma sonuçlarına göre ise keten tohumu tüketimi göğüs ağrısına iyi gelen ve denemeye değer yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Gece Sefası Yağı Kullanın

Regl Döneminde Memede Ağrı Neden Olur?

Eminim anneniz bundan bahsetmiştir. Eski kadınlar göğüs ağrısının çaresini çoktan bulmuşlar. Bilimsel olarak ispatlanmasa da, gece sefası yağının göğüs hücrelerindeki yağ hücrelerinin yapısal dengesini sağladığı ve böylece göğüs ağrısını azalttığı söylenmektedir.

Son Çare Doğum Kontrol Hapı

Regl Döneminde Memede Ağrı Neden Olur?

Eğer yaşadığınız göğüs ağrısı sıklaşmaya başladıysa ve gerçekten canınızı yakıyorsa, dayanılmaz bir hal almışsa, bazı hormonal takviyeler almanın zamanı gelmiş demektir. Doğum kontrol hapı bu konuda işe yarar; çünkü yumurtlamayı engeller. Böylelikle göğüs ağrısı yaşamanıza neden olan hormonal değişiklikler meydana gelmez.

Sigarayı Bırakın

Regl Döneminde Memede Ağrı Neden Olur?

Evet vücudunuzun her bölgesine olduğu gibi göğüslerinizi de rahatsız ediyor bu iğrenç bağımlılık. Sigarayı bırakmak sağlığınıza pek çok konuda olumlu etkiler gösterecektir ve bunlardan biri de göğüslerinizde yaşadığınız ağrı ve hassasiyette azalmadır. Araştırma sonuçları biraz karmaşık ancak uzmanlar sigara içmenin göğüste şişkinliğe ve dolayısıyla adet dönemlerinde ağrının artmasına neden olduğunu düşünmektedirler.

Göğüs Ağrısı Hangi Hallerde Tehlikelidir

Regl Döneminde Memede Ağrı Neden Olur?

Adet döneminde görülen hormonal değişimlere bağlı yaşanan göğüs ağrıları ve hassasiyet tehlikeli değildir, ancak bu ağrılar birkaç adet dönemi boyunca devam ediyorsa mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir. En önemlisi menopoz sonrası dönemde eğer bir ya da her iki göğsünüzde birden hassasiyet ve ağrı hissederseniz mutlaka bir jinekoloğa danışmalısınız.

UYARI: modarota.blogspot.com blogu, kullanıcıyı bilgilendirmek amacıyla içeriğini hazırlamaktadır. Blog' da yer alan bilgiler doktor tedavisinin yerini tutamaz. Bu bilgiler şahsi tanı ve tedavi yöntemi olarak asla değerlendirilmemelidir. Blogda sunulan kaynak bilgilerden yola çıkarak ilaç tedavisine başlanmamalı ve doktor tedavisi değiştirilmemelidir.
Fotoğraflar - Pinterest, Instagram, Lookbook

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Cep telefonlarından yorum yazmak isterseniz↑üstteki↑YORUM GÖNDER i tıklayın.
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.

Post Top Ad