Tırnak yeme alışkanlığı yapılan istatiksel araştırma sonucunda her 2 çocuktan 1’inde görülmektedir. Bu çok sıradan bir olay olmakla birlikte görmezden gelinecek bir durum da değildir. Çünkü tırnak yeme sebepleri ve sonuçları sandığınızdan daha basit olmayabilir.
Öncelikli olarak tırnak yemek bazı çocuklarda çeşitli sağlık problemlerine yol açabilir. Bunların başında ekzemalar, tırnakta kanama ve yaralar, nasırlar, siiller sıklıkla karşılaşılan problemler arasında yer almaktadır.
Çocuklarınız sebepsiz yere tırnak yiyebilir. Ancak genellikle bunun fiziksel ya da psikolojik açıdan bir sebebi mutlaka bulunmaktadır. Bu sebeplerden bazıları şunlardır:
•Tırnakların bakımsız olması, fazlasıyla uzun ve kirli tırnaklar
•Çocuğun herhangi bir sebepten ötürü endişe ve stres taşıması
•Çocuğun parmak emme döneminden çıkarak tırnağa yönelmesi
•Diğer çocukları, anne ve babaları veya diğer büyükleri taklit etme istekleri
•Dikkat çekmeye ve ilgi odağı haline gelmeye çalışmaları
•Kıskançlık duygusu
İşte bu ve buna benzer diğer sebeplerden dolayı çocuğunuz tırnak yemeye başlayabilir. Tırnak yemenin tedavisi ise çocuğun tırnak yeme eyleminden ziyade, tırnak yemesine sebep olan faktöre yöneliktir. Bundan dolayı çocuklarınıza karşı asla ayıplama, bağırma veyahut şiddet yöntemini uygulamayın.
Aksine onu anlamaya ve korkusunun ne olduğunu çözümlemeye çalışın. Kendisini neden böyle bir eylem yolu ile gösterdiğini sorun ve kendisine mümkün olduğunca ılımlı yaklaşın. Size öne sürebileceği korkularına karşı onu cesaretlendirin. Çocuğunuzla konuştuktan sonra onunla minik oyunlar oynayarak bu sorunu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.
Çocuğunuzun tırnak yediği parmağına desenli bir yara bandı yapıştırabilir ya da o parmağını çocuğunuzun dilediği bir renge boyayabilirsiniz. Bu sayede tırnağını yemek istediğinde parmağında gördüğü nesne ya da renk sizinle olan konuşmasını ona anımsatacak ve kendisini durduracaktır.
Fotoğraflar - Pinterest, Instagram, Lookbook
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Cep telefonlarından yorum yazmak isterseniz↑üstteki↑YORUM GÖNDER i tıklayın.
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.