Selam güzeller, kusursuz bir cilt için sağlıklı beslenmeniz gerektiğini muhtemelen biliyorsunuz. Vücutta yağ asidi eksikliği, cildin kurumasına ve çabuk yaşlanmasına neden olur. Katı yağlar, kılcal damar tıkanmalarına yol açmaktadır. Uzun süren dolaşım bozukluklarında, en güzel cilt bile doğal rengini kaybeder ve sağlıksız, donuk bir görünüm alır. Oysa ki; cilt güzelliğinin ilk şartı sağlıklı kan dolaşımıdır. Omega 3 ve omega 6 yağ asitlerini dengeli tükettiğimizde, kan dolaşımı düzene girer ve cilde daha fazla oksijen taşınır. Bu yağ asitleri ayrıca hücre zarını güçlendirir ve cildin daha genç görünmesini sağlar. Yemeniz gereken besinleri öğrenip hayatınıza sokmaya çalışın.
Küçük meyveler vitamin, mineral ve antioksidan bakımından zengin olduklarından yaşlanma sürecini geciktiren etki yaparlar. Örneğin yaban mersini, portakala göre üç kat daha fazla antioksidana sahip bir anti-aging meyvesidir. Bir avuç dolusu çilek de vücudumuzun her gün kolajen üretimi için gereksinim duyduğu antioksidan C vitamini ihtiyacını karşılar. Mükemmel bir cilt için her gün bir ya da daha fazla fincanlık porsiyonlar yiyebilirsiniz.
Yoğun bir betakaroten kaynağı olan kavun genellikle kol arkalarında oluşabilecek lekelere engel olur ve aynı zamanda bir diyet tatlısıdır. Kavun, kolajen hasarını en aza indirerek kırışıklıklarla savaşmaya yarayan karoten içermektedir. Haftada en az 3 kez, birkaç dilim kavun yenmesi cildin pul pul dökülmesini engelleyecektir.
Brokoli, diğer bütün yiyeceklerden daha fazla antioksidan A ve C vitamini içermektedir. Aynı zamanda cilt kanseriyle savaşan maddelere de sahiptir. C vitamini cildin elastikiyetini korur ve çürükleri önler. A vitamini de akne tedavisine yardımcı olur. Gün aşırı birkaç çiçek ya da büyük bir sap brokoli yemek cildiniz için çok faydalı olacaktır. Daha da faydalı olmasını isterseniz, ya çiğ ya da buharda hafif pişmiş şekilde tüketebilirsiniz.
Balıklar cilt dostu olup, iltihaplı sivilceleri kurutmaya ve cildi nemlendirmeye yarayan Omega-3 yağ asitlerini bünyelerinde barındırırlar. Özellikle deniz somonunda bulunan yağ asitleri kolojenlere hasar veren serbest radikallerle savaşarak yüzdeki ince çizgilerin kaybolmasını sağlar. Vücudumuza gerekli olan Omega-3 yağ asidi alımı haftada 7 gramdır ve bunuda haftada 2 veya 3 kez balık yiyerek alabilirsiniz. Kusursuz bir cilt için haftada en az 2 kez somon, ton balığı, uskumru ve alabalık gibi soğuk ve derin deniz balıklarını tüketmeye özen gösterin.
Tekli doymamış yağların ilk kaynağı olan yemişler, cildinizin içeriden nemlendirilmesine katkı sağlarlar. Cildinize en faydalı yemişler sırasıyla ceviz, badem, kabak çekirdeği, ayçiçeği ve soya yemişidir. Cevizlerde sıkı bir cilt için gerekli olan Omega-3 yağ asitlerini içerisinde fazlasıyla bulundurur. Badem cildiniz için yararlı olan yağları, E vitaminini, proteini, çinkoyu ve kalsiyumu içinde barındırarak cildinizin epidermisini destekler. Haftada en az 2 kez, 2 fincan dolusu bu yemişlerden tüketmeyi unutmayın.
Fotoğraflar - Pinterest, Instagram, Lookbook
Tekli doymamış yağların ilk kaynağı olan yemişler, cildinizin içeriden nemlendirilmesine katkı sağlarlar. Cildinize en faydalı yemişler sırasıyla ceviz, badem, kabak çekirdeği, ayçiçeği ve soya yemişidir. Cevizlerde sıkı bir cilt için gerekli olan Omega-3 yağ asitlerini içerisinde fazlasıyla bulundurur. Badem cildiniz için yararlı olan yağları, E vitaminini, proteini, çinkoyu ve kalsiyumu içinde barındırarak cildinizin epidermisini destekler. Haftada en az 2 kez, 2 fincan dolusu bu yemişlerden tüketmeyi unutmayın.
Fotoğraflar - Pinterest, Instagram, Lookbook
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Cep telefonlarından yorum yazmak isterseniz↑üstteki↑YORUM GÖNDER i tıklayın.
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.