İmam sarığı pastası, adını dış görünüşünden dolayı aldığını pasta ile ilk tanıştığınız da kolayla anlayacaksınız. Özellikle dilimleme gibi bir sorunu olmayan ve servis tabaklarında gayet şık duran imam sarığı pastasını daha önce denememiş olabilirsiniz. Son dönemlerde popülerleşen bu tarifi hiç de zorlanmadan size önereceğim tarif ile rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.
İmam Sarığı Pastası Malzemeler
Pandispanya İçin
- 4 adet oda ısısında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı elenmiş un
- 1 tatlı kaşığı vanilya tozu
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı sıcak su
- 1,5 çorba kaşığı kakao
Kreması İçin
- 2,5 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
- 1 tane yumurta sarısı
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 1,5 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin
- 75 gr çikolata ve 1 çorba kaşığı kaymak
Pandispanyayı Islatmak İçin
- 1 çay bardağı ılık süt
Pastayı Bulamak İçin
- Hindistan cevizi
İmam Sarığı Pastası Yapılışı
İmam sarığı pastası için öncelikle krema malzemelerini çift tabanlı bir tencerenin içerisine alıp bir tel çırpıcı ile karıştıralım. Ocağın üzerinde kremayı sürekli karıştırarak pişirelim ve pandispanyayı hazırlayana dek soğumaya bırakalım. Bu arada kremanın üst kısmının soğurken kabuk tutmasını engellemek için ara ara karıştırmayı unutmayalım!
Pandispanyanın hazırlanması için yumurta ile beraber toz şekeri derin bir karıştırma kabına alıp çırpalım. Karışım köpük kıvamın geldiğinde zeytinyağını, sıcak suyu ve kakaoyu ilave edip karıştırma işlemine devam edelim. Akabinde diğer kalan kek malzemelerini karıştırma kabımıza alalım ve mikser ile 1-2 dakika kadar çırpalım.
Hazırladığımız hamuru yağlı kâğıt serilmiş bir dikdörtgen tepsinin içerisine boca edip kaşığın ters tarafı ile yayalım. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pandispanyayı yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirip fırından çıkartalım. Fırından çıkan sıcak keki soğuması için bir müddet bekletelim ve istenilen soğukluğa geldiğinde küçük yuvarlak bir kek kalıbı ile veya su bardağının ağız kısmı ile kekten parçalar keselim.
Soğumuş olan kremayı bir bisküvi tabancasının içerisine ya da krema torbasına alalım. Kekleri ılık süt ile ıslattıktan sonra kremadan keklerin üzerine sıkalım ve ikinci kek parçasını kremanın üzerine yapıştıralım. Pastanın kenarlarına da kremadan sürelim ve Hindistan cevizine bulayıp servis tabağının üzerine dizelim. Diğer kalan kek parçalarına da aynı işlemi uyguladıktan sonra kaymak ile çikolatalı benmari usulü eritelim ve sadece pastamızın üst kısmına sürelim. İmam sarığı pastası servis için hazır hale gelmiştir, buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirip sunum yapalım. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Cep telefonlarından yorum yazmak isterseniz↑üstteki↑YORUM GÖNDER i tıklayın.
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.