Moda Rota I Kadına Dair Herşey

Bayanların Güncel Moda ve Trend Rotası

SON YAZILAR

Post Top Ad

17 Şubat 2019 Pazar

Yüz Şeklinize Göre Şapka Seçimi ve Şapka Modelleri

Yüz Şeklinize Göre Şapka Seçimi ve Şapka Modelleri

Şapkaların pek çok işlevi vardır. Soğuktan ya da sıcaktan korumak bunlardan biri. Şık görünmek ise bir diğer işlevi. Şapkalar ilk olarak beyzbol oyunu ile hayatımıza girmişlerdir ve sonrasında da tüm dünyaya yayılmıştır. Moda dünyasına adım atması ile de her şey değişti ve kıyafetlerin en iyi tamamlayıcı aksesuarlarından biri oldu. Şapka takmak geçmişten günümüze sevilen ve tercih edilen bir akım olmuştur. Şimdi en çok beğenilen 3 şapka modeline bir göz atalım.



FEDORA ŞAPKA: 2013 yaz sezonunun en hit şapka modelini Anna Dello Russo da moda haftaları ziyaretlerinde giyince, iyice popülerleşti. Maskülen bir etkisi olan fedora şapkaları, sezonun trendlerinden olan sivri burun topuklu ayakkabılar ile tamamlarsanız feminen bir etki de yaratabilirsiniz.

Anna Dello Russo Fedora Şapka

BEYZBOL ŞAPKA: Bu sezon spor şık olmak çok moda, bundan bahsetmiştik. Spor şık tarzında en güzel aksesuarlardan biri hiç şüphesiz: beyzbol şapkalar. Sokak modasının da trendlerinden biri olan beyzbol şapkalar ile maskülen bir tarz yaratabilirsiniz.

Bayan Beyzbol Şapka Modeli

FLOPPY ŞAPKA: 1970'lerin modası olan floppy şapkalar günümüzde oldukça sevilmekte ve oldukça da modalar. Floppy şapkaları sadece plaj kenarı için düşünmeyin, aynı zamanda sokak modasının göz bebeklerinden biri floppyler. Kısa ya da uzun elbiselerinizin, tulumlarınızın üstüne çok şık olacağına hiç şüphe yok. Biraz hippi, biraz bohem bir stil yaratacaktır.

Bayan Floppy Şapka Modeli

YÜZ ŞEKLİNİZE GÖRE ŞAPKA SEÇİMİ:

Gözlüklerimizi nasıl yüzümüze göre seçiyorsak, şapkaları da yüzümüze göre seçmeliyiz.

OVAL YÜZ: Eğer oval bir yüzünüz var ise, geniş çeperli şapkalar tam size göre. Hatta boyunuz da ne kadar uzun ise kenarı o kadar geniş şapkaları tercih edebilirsiniz. En dengeli yüz tipi olduğu için hemen hemen birçok model oval yüze rahatlıkla olacaktır.

Oval Yüz İçin Geniş Çeperli Şapkalar

YUVARLAK YÜZ: Genellikle kısa ve geniş olduğundan bu yüz tipi için, yüksek tepeli şapka modellerini tercih etmelisiniz, böylelikle yüzünüz ile denge sağlanmış olur.

Yuvarlak Yüz İçin Yüksek Tepeli Şapkalar

KARE YÜZ: Önü kısa, arkası geniş ya da arkası kısa önü geniş çeperli modeller tam da kare yüzler için idealdir.

Kare Yüz İçin Önü Kısa Arkası Geniş Şapkalar

DÖRTGEN YÜZ: Mümkün olduğunca tepesi yüksek olan şapka modelleri tercih edilmeli bu yüz tipi için. Çok kısa çeperi olanlar kesinlikle takılmamalı.

Dörtgen Yüz İçin Tepesi Yüksek Geniş Şapkalar
Dörtgen Yüz İçin Tepesi Yüksek Geniş Şapkalar
Fotoğraflar - Pinterest, Instagram, Lookbook

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Cep telefonlarından yorum yazmak isterseniz↑üstteki↑YORUM GÖNDER i tıklayın.
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.

Post Top Ad